Kävimme Neron kanssa pelastuspuolen kokeessa Hauholla. Koe pitää sisällään paljonkin eroavaisuuksia pk-puolen tottikseen: kaikki liikkeet suoritetaan kävelystä ja liikkeiden suoritusjärjestys arvotaan, noutoesine pitää olla käyttöesine, henkilöryhmässä on häiriökoira mukana ja ohjaaja toimii suoritusparilleen osana henkilöryhmää, sekä liikkeisiin kuuluu myös ryömiminen. Ketteryys on luku sinänsä, siinä on Temppurata tynnyrisiltoineen, keinuineen, tunneleineen jne jne.

1759605.jpg

Jälki on peltojälki, jonka aloitus on hieman poikkeava ja jäljen päässä on maalihenkilö, joka koiran tulee ilmaista. IPO FH SM-kisojen jälkeen oli neljä päivää aikaa opettaa Nerolle monta uutta asiaa. Kaikkea ei ehditty tekemään, mutta tavoite olikin vain tuloksen saaminen. Nero oli innokas oma itsensä, sitä ei ikä paina, tuomari totesi arvostelussaan, että koiran tulisi kauttaaltaan olla suorituksien aikana raukeampi..... (hih...). Tulos tuli ihan kelpo pistein, suurimmat pistemenetykset olivat koiran kantamisessa, jota Nero ei voi sietää ja myös kertoo sen, sekä jäljellä maalihenkilön ilmaisussa. Mutta nyt olemme oikeutetut osallistumaan keväällä B-kokeeseen ja MM-karsintaan. Hyvä Nero: hieno koira!

Kiitos Hauhovin porukalle kokeen järjestämisestä, päiva oli mukavan leppoisa ja ilmapiiri hyvä. Onnittelut myös Neron Sisko Coralle ja Helenalle upeasta tuloksesta!