Thank you Simon, Antonio and Fernando for asking me to come to Rome to keep seminar of tracking. And thank you Ruth for taking good care of me. Those five days were very interesting. You really wanted to learn more ja you were very motivated. Dogs were very good, and they had good drive. I hope we'll see soon again and I hope good training for you.

1858609.jpg

Kokemus lähteä Roomaan pitämään jälkiseminaaria oli upea. Olosuhteet treenaamiselle mahtavat, lukuunottamatta hellettä, joka päivä yli 30 astetta ja lähes pilvetön taivas. Onneksi aamut ja illat olivat hieman viileämmät. Treenasimme pelloilla, joilla "viljellään" siirtonurmea.

1858610.jpg

Tällaista peltoa oli käytössä kymmeniä hehtaareja eripituisena (juuri leikattuna eli ihan klanina ja hieman pidempänä noin 5 senttisenä), peltoja kasteltiin päivittäin. Roomassa ei ole satanut moneen kuukauteen joten luonnon pellot ovat rutikuivia ja ruskeankeltaisia. Tällaiselle pienelle motivoituneelle ryhmälle seminaarin pitäminen oli erittäin mielekästä. Koirat olivat hyviä, osalla oli tehty IPO3 ja yksi nuori koira. Tottikset ja purut näyttivät hyviltä. Kiitos myös Simonin äidille Ruthille vieraanvaraisuudesta.