Osallistuimme Neron kanssa IPO FH SM-kilpailuihin, jotka pidettiin Riihimäellä 18.-19.10. Nero oli jälleen upea, suoritti molempina päivinä hienot jäljet ja saavutimme SM-hopeaa sekä samalla MM-joukkuepaikan ensi kevään IPO FH MM-kilpailuihin Ranskaan. Ei huonosti liki yhdeksän vuotiaalta :o)

Onnittelut Mestarille: Rainelle ja Ollille! Hienoa. Meillä on hieno joukkue Ranskaan!

Kisapaikalla piti olla lauantaina jo kello kuusi aamulla, joten kello soi iloisesti aamuyöstä ennen neljää. Koirat autoon ja tien päällä jo puoliviiden jälkeen. Kisakeskuksena oli Lempivaaran leirintäalue. 2000604.jpg

Ilmoittautumisten ja koirien tarkastusten jälkeen tuttuun tapaan arvoin itselleni päivän viimeisen suoritusryhmän.. eli edessä 8 tuntia odottamista. Onneksi Tiia toivotti minut tervetulleeksi Janakkalaan rentoutumaan. Joten vietimme koirien kanssa lauantaipäivän Tiian luona: Kiitos Tiia lounaasta ja loistavasta seurasta!

Arvoin myös itselleni päivän viimeisen jäljen ja se oli tietysti pellon toisessa päässä johon ei päässyt autolla lähellekään.... no puoli kilometriä savipellolla kävelyä kävi hyvästä alkuverryttelystä. Nero lähti paalulta hyvin, mutta oli hieman hektisen oloinen, joten päätin ajaa koko kevyellä tuella. Ensimmäinen ja toinen suora olivat ok, mutta jo ensimmäisestä esineestä huomasin, että kaikki ei ole ihan kunnossa. Nero ei mennyt yhdelläkään esineellä rehellisesti maahan, vaan jätti takapuolensa pystyyn :o( Toista kulmaa ennen oli harha, jonka Nero merkkasi, pohja vaihtui kovaksi ja kulmassa oli paljon olkikasoja. Nero joutui tosissaan tekemään toisessa kulmassa töitä, selvitti kuitenkin itsenäisesti hermostumatta. Kulman jälkeen tuli heti toinen harha ja sen jälkeen kaari. Nero ei ehtinyt tasapainottua kulmahässäkästä ja se näkyi kaarretyöskentelyssä, joka oli huonoa, tästä syystä myös kaarteen esine jäi. Sen jälkeen Nero pääsi takaisin tasapainoon, ajoi koko loppu jäljen upeasti, hyvällä vietillä ja syvällä nenällä. Pisteet ansaitusti vain 92,  esineisiin meni 5 pistettä.

Suorituksen jälkeen teime Nerolle heti treenijäljen kaarteineen ja esineineen. Ja ihan yhtä hulluna se taas veti paalulle, vaikka kisasuorituksesta oli ehkä 15 min :) Ihana Koira!

Sunnuntaina suoritusvuoromme oli jo puoliltapäivin. Nero tuntui heti paljon tasapainoisemmalta kuin lauantaina. Näin ollen pääsin ajamaan löysillä liinoilla. Nero ajoi jäljen puolesta satasen jäljen: kerrassaan upea, varma ja tasapainoinen, jokainen kulma erittäin tarkka ja intensiivinen. Esineet olivat vieläkin huonommat kuin lauantaina, nyt kaikki lötyi, mutta seisoi osalla esineistä ja osalla peppu pystyssä. Olin huolissani onko se ihan kunnossa. Ohjaajavirheeseen meni piste, esineistä loput. Tunsin suurta ylpeyttä koirastani ja samalla haikeutta, luulen että nämä olivat Neron viimeiset SM-kisat. Tuo Koira on jotain Suurta!

Alla kuvia sunnuntailta ja palkintojen jaosta.

2000611.jpg

2000606.jpg